NEWS

In With The New

San Francisco-based Geoffrey De Sousa, one of the top interior design firms on the West Coast, is known nationally and internationally for creating interiors that are cosmopolitan and warmly modern.

Geoffrey and his staff recently completed an ambitious project to renovate Jordan Winery’s formal dining room into a modern classic that retains its best architectural attributes while introducing dramatic design elements. Design features from his first winery project are highlighted.

The elegant wallpaper design is called Midsummer Night from Wall&deco, created by graphic designer Lorenzo De Grandis. The forest-like pattern is reminiscent of Jordan’s woodlands. The installation was led by an expert wallpaper hanger, who specializes in historic buildings and unusually intricate applications—like Jordan’s.

Intricate chair embroidery by a renowned, haute-couture artist based in London, who studied with Alexander McQueen, and has worked for world-renowned fashion houses including Givenchy and Fendi. Each design was inspired by the vibrant moss and lichen found on the Jordan Estate.

Intimate lighting by San Francisco-based designer Jonathan Browning Studios, such as solid brass Leclerc Sconces, selected to highlight the room’s gold accents. The studio pulls inspiration from French Beaux Arts classicism and has worked with Geoffrey de Sousa for 15 years. and unusually intricate applications—like Jordan’s.

Established Sonoma County metalsmith Randell Tuell of Tuell + Reynolds created a hand-crafted collection of pieces for the grand fireplace, including the bronze surround, hearth trim and tools. The T+R design team draws inspiration from the natural world for its hand-crafted collection of lighting, furniture, fire screens and sculptural objects.

Accent walls and woodwork painted with Benjamin Moore French Beret, a cross between dark gray and navy that conveys timeless elegance.

Originally from France, the terracotta floor tiles found throughout the west wing of the chateau were stripped, stained and sealed in a deep gray, adding to the ambiance of the newly reimagined dining room.